al contingut a la navegació Informació de contacte

Solsona celebra el Dia Mundial Contra el Càncer 2024

Dissabte 27 de gener, l’Associació Fènix ha celebrat el Dia Mundial Contra el Càncer, una iniciativa que promou, la Unió Internacional Contra el Càncer (UICC) amb la finalitat d’augmentar la conscienciació i mobilitzar la societat en la prevenció i control de la malaltia. En aquesta campanya s’ha posat accent en involucrar els nostres líders per sacsejar els fonaments de la injustícia i lluitar per promoure un canvi permanent.

DISSABTE 27 GENER 2024

L'alcaldessa de Solsona, Judit Gisbert ha manifestat el seu compromís en la lluita contra el càncer i ha lloat la tasca de l’associació Fènix. El president del Consell Comarcal, Benjamí Puig, amb la seva participació, també ha recolzat la convocatòria.

L'actuació musical de Pol Solé, ha donat pas a la lectura del manifest d’aquest any que ha anat a càrrec d’Àngela Pujol, fent una crida per promoure l’equitat sanitària, la millora de l'accés als serveis d’atenció al pacient i la reducció en les disparitats en la incidència i la mortalitat per càncer.

Amb el gest simbòlic de les llànties enceses, el manifest ha finalitzat invocant el record, de les persones que ens han deixat en la lluita contra la malaltia, recuperant la cita de Rainer M. Rilke:

«Apaga aquests ulls meus i no deixaré de veure't; si em tapes les orelles, podré igualment sentir-te i podré sense peus anar cap a tu i sense boca et podré invocar. Lleva'm els braços i t'agafaré amb el meu cor, com si fos una mà; para’m el cor i bategarà el cervell; i si al meu cervell tu cales foc, llavors et portaré a la meva ànima»

L’escola de Dansa de Solsona ha obert i tancat l’acte amb una actuació del Team de Dansa Urbana de competició que dona una nota de color i esperança a la celebració.

Contingut Relacionat

Manifest del Dia Mundial Contra el Càncer 2024
Àudio de la lectura del Manifest del Dia Mundial Contra el Càncer 2024
 Galeria de fotos de l'acte del Dia Mundial Contra el Càncer 2024