al contingut a la navegació Informació de contacte

Solsona celebra el Dia Mundial Contra el Càncer

El dissabte 27 de febrer, l'Associació Fènix va organitzar un acte per celebrar el Dia Mundial Contra el Càncer amb col·laboració amb l’escola de Dansa i la participació dels alumnes d’ESO de l’Escola Arrels. A causa del mal temps l’acte es va traslladar a la sala polivalent de Solsona.

DISSABTE 27 FEBRER 2016

Les autoritats locals també van prendre part en l’acte. En les seves intervencions, Sara Alarcón, presidenta del Consell Comarcal, i Yasmina Valderrama, regidora de salut, polítiques d’igualtat i joventut, van destacar la importància de comptar amb entitats com Fènix en la lluita contra el càncer a nivell local i en actes com el Dia Mundial Contra el Càncer per conscienciar a la societat sobre la malaltia.

L’escola de Dansa de Solsona va encetar l’acte col·locant les espelmes en cercle per tal que el públic s’hi afegís posteriorment. Va ser una cerimònia carregada de simbolisme, en memòria d’aquelles persones que ens han deixat en el procés de lluita contra el càncer. Les espelmes, que vans er elaborades pels alumnes de l’Escola Arrels, es van vendre durant el mercat del dia anterior i el mateix dia de l’acte. De la donació voluntària que es feia al vendre les espelmes es va recollir prop de 700 euros que es destinaran a cobrir els serveis que ofereix Fènix.

Assumpta Blanch Zapater, membre de Fènix va llegir el manifest d’aquest any que duia el títol “Nosaltres podem. Tu pots”. Aquest discurs centrava els esforços en remarcar els hàbits de vida saludables i en prendre consciència que la malaltia no es només un problema de salut, sinó que te implicacions socials d’ampli abast.