al contingut a la navegació Informació de contacte

Les associacions catalanes de dones amb càncer de mama decideixen, a Vilafranca, fer front comú davant Salut

Aquest és un dels principals acords assolit a la trobada d’associacions catalanes de dones amb càncer de mama, celebrat el dissabte 5 d’abril a Vilafranca, coincidint amb el 15è aniversari de l’entitat Ginesta.

DISSABTE 05 ABRIL 2014

Amb l’objectiu de tenir més força, les associacions participants han decidit fer front comú davant l’administració, com explica Jordi Riart de Fènix, l’Associació del Solsonès d’ajuda i suport contra el càncer.

Trobades com aquesta, serveixen per analitzar conjuntament la situació al nostre país, intercanviar experiències i buscar formules de coordinació mútua.

Un dels aspectes analitzats, que serà important en el futur, és la constatació que el càncer de mama cada vegada es manifesta més aviat, acostant-se als 30 anys.

La reunió va ser molt participativa i els principals acords que es van van prendre van ser:

  • Treballar coordinades per temes generals, respectant la independència de cada associació. Crearan una xarxa, que encara no té nom.
  • Recopilaran en un document els problemes que estan trobant les dones que tenen càncer de pit i el presentaran al responsable del pla oncològic de Catalunya.
  • Entre les associacions es passaran materials, activitats, informacions etc que puguin ser útils per totes.
  • De cara al 19 d’octubre, Dia Internacional del Càncer de Mama, faran una nota de premsa conjunta signada per totes les associacions catalanes.
  • Prepararan una jornada-conferència col•lectiva d’anàlisi de temes que poden afectar a totes, com per exemple la relació amb el medi ambient o el tema laboral.

 

La reunió de la trobada d’associacions catalanes de dones amb càncer de mama es va celebrar a la seu de Ginesta i va continuar amb una visita a Vinseum i un dinar de germanor.

Les associacions que hi van participar són, a més de Ginesta, Àgata (de Barcelona), Adima (de Lleida), Marinada (de Vilanova i la Geltrú) Ariadna (d’Olesa de Montserrat), l’Olivera (de Manresa) i Fènix (de Solsona, que agrupa persones malaltes per qualsevol càncer). N’hi ha d’altres que van excusar la seva assistència, però que ja han mostrat interès en participar també de la xarxa.

Enllaç:  Article Tv Vilafranca

Enllaç:  Article Associació Ginesta