al contingut a la navegació Informació de contacte

L'Associació Fènix i el Centre Sanitari col·laboraran junts per millorar la qualitat de vida dels malalts oncològics i llurs familiars

Aquesta setmana l'Associació Fènix d'ajuda i suport contra el Càncer i el Centre Sanitari del Solsonès han signat un acord de col·laboració conjunta pel qual desenvoluparan de programes orientats a la millora de la qualitat de vida dels pacients oncològics i de la vida de les seves famílies.

DIMECRES 27 FEBRER 2013

Aquest marc de col·laboració previst compren els programes dirigits a treballar en els aspectes relacionats tant a la prevenció del càncer com a la informació i motivació d'hàbits saludables, educació per a la salut, programes de suport psicosocial i d'altres, a més a més de teràpia de recuperació post-quirúrgica, tallers, etc.

Un altre punt de l'acord és que el Centre Sanitari del Solsonès i Fènix facilitaran i promouran als pacients oncològics de la comarca la informació suficient per poder-se acollir de manera lliure i voluntària al servei que presta Fènix, a través del metge de família o dels mitjans que creguin més oportuns.

Aquest és un conveni que Fènix preveu ampliar amb més programes en el futur. La durada del conveni és anual i prorrogable i el Centre Sanitari farà una aportació econòmica del 50% del cost ( l'altre 50% l'aporta Fènix) de fins a a 3.500 euros. Servei de psicooncologia adreçat a malalts i familiars

L'objectiu del programa és la prestació de suport psicològic als pacients oncològics i a les seves famílies per tal de donar resposta a les demandes d'ajuda, assessorament i orientació en el procés de la malaltia i les fases posteriors.

Les fases d'actuació serien les següents:

  • Una fase de diagnosi per detectar les necessitats emocionals, psicològiques i socials per poder-los orientar
  • Una fase de tractament, de potenciar estratègies per fer front a les alteracions causades pels diferents tractaments.
  • Una fase lliure de malaltia, facilitant l'expressió de les preocupacions i de la por, un cop superada la malaltia.
  • Finalment una fase per superar l'estat d'ansietat i depressió per la por de que es repeteixi la malaltia.

 

El projecte s'inicia aquest mes de març.

Miquel Montaner, president de Fènix. ha informat que el projecte ja es podrà iniciar aquest mes de març, un cop s'ha arribat a un acord amb Althaia per a que es desplaci a Solsona una psicooncòloga a donar el servei, un dia al mes, però si cal hi assistirà amb més freqüència.

Aquesta psicooncòloga atendrà els pacients en una sala del Consell Comarcal.