al contingut a la navegació Informació de contacte

La jornada “Celebra la vida desprès del càncer” dona veu a les persones que han superat un càncer

L’associació Fènix ha participat a la jornada “Celebra la vida desprès del càncer”, una iniciativa organitzada per la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC), amb l’objectiu de donar veu a les persones que han superat un càncer, sensibilitzar la societat sobre les dificultats que han d’afrontar i fer visibles les seves necessitats.

El Dr.Manel Estaller va saludar els membres de l'associació
El Dr.Manel Estaller va saludar els membres de l'associació

DISSABTE 06 ABRIL 2019

Com a acte simbòlic s’ha creat un mural de flors (gerberes) de la solidaritat, on cada participant ha pogut col·locar una gerbera com a símbol d’amistat i unió, que ha servit per retre homenatge a tots aquells que han superat un càncer, als acompanyants i els que continuen, encara, per aquest llarg camí.

La jornada, celebrada a l’edifici de la Universitat Central de Barcelona, ha inclòs, conferències, tallers, taules de diàleg, activitats esportives i concerts. A més les entitats federades, com Fènix, han disposat d’un espai per donar a conèixer els serveis i activitats que ofereixen.

La conferència inaugural amb el títol “Present i futur dels nous tractaments” ha anat a càrrec del Doctor Manel Esteller, Director del programa de d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut de Recerques Biomèdiques de Bellvitge i Director de l’Institut de Recerca contra la leucèmia Josep Carreras, oferint un horitzó d’esperança als pacients oncològics. L’Associació Fènix ha intervingut en la taula “Que necessito saber abans de tornar a la feina” presentant a la ponent, experta en relacions laborals i salut, Sra. Dolors Fernández, explicant com gestionar la reincorporació laboral.