al contingut a la navegació Informació de contacte

L’Associació Fènix s’adhereix al Dia Mundial contra el Càncer organitzant pel proper dia 8 de febrer una concentració amb espelmes a la plaça major de Solsona

El proper dia 8 de febrer se celebra a Solsona el “Dia mundial contra el càncer”, una jornada que impulsa la Unió Internacional Contra el Càncer (UICC), amb el lema: “Desacreditar els mites”, que ha de servir de reflexió sobre les nombroses implicacions emocionals, socials i econòmiques del procés oncològic.

DIVENDRES 31 GENER 2014

En aquesta edició continua desfent les concepcions errònies sobre la malaltia, centrant-se bàsicament en quatre punts:

1er Mite: NO CAL PARLAR SOBRE EL CÀNCER. Veritat: El càncer pot ser un tema difícil de tractar, sobretot en algunes cultures i entorns. Però abordar la malaltia obertament pot millorar els resultats a nivell individual, comunitari i de polítiques.

2on Mite: NO HI HA SIGNES NI SÍMPTOMES DEL CÀNCER. Veritat: Per a molts tipus de càncer, existeixen signes d’advertència i símptomes, amb la qual cosa els avantatges de la detecció precoç són indiscutibles.

3er Mite: NO HI HA RES QUE ES PUGUI FER RESPECTE EL CÀNCER. Veritat: Es pot prevenir una tercera part dels tipus de càncer més comuns, amb les estratègies correctes i es pot fer molt a nivell individual, de comunitat i de polítiques.

4art Mite: TINC DRET A REBRE ATENCIÓ SANITÀRIA PEL CÀNCER? Veritat: Tothom té dret a accedir a tractaments i serveis d’atenció per càncer que siguin comprovats i efectius i en igualtat de condicions, per evitar patiment.

L’Associació Fènix s’adhereix a la jornada organitzant pel proper dia 8 de febrer una concentració amb espelmes, a les 18h a la plaça major de Solsona. Les espelmes es col•locaran formant un gran llaç, el símbol de la lluita contra el càncer i es podran adquirir els divendres de 10 a 14 h al carrer Castell, davant l’Ajuntament de Solsona. L’aportació per adquirir les espelmes amb l’anagrama de Fènix es voluntària. En l’acte s’hi llegirà el manifest de la diada i compta amb la participació de diverses entitats. Participa-hi ! El càncer no ha de ser un mite!