al contingut a la navegació Informació de contacte

L’associació Fènix s’adhereix a la Setmana Catalana de Prevenció del Càncer

L’associació Fènix s’adhereix a la Setmana Catalana de Prevenció del Càncer (SECAPC) els dies 29 de setembre al 8 d’octubre, en una nova edició que organitza La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC).

DIVENDRES 29 SETEMBRE 2023

Enguany arriba a la seva XII edició, amb el lema ‘Menja sa i mou-te’ amb l’objectiu de sensibilitzar la població per adoptar estils de vida saludables d’acord amb les recomanacions del Codi Europeu contra el Càncer.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) assenyala que entre un 30 i un 50% dels càncers es poden prevenir amb un seguit d’hàbits saludables. A banda d’evitar el consum de tabac i alcohol, els experts recomanen fer activitat física a diari i seguir una alimentació saludable. Per aquest motiu, el lema de la SECAPC, posa l’èmfasi en la necessitat de fer exercici de manera continuada i seguir una dieta rica en fruites i verdures, reduint el consum d’aliments rics en greix i de begudes i aliments ensucrats.

Activitats per als infants

El dia 5 d’octubre arribarà l’activitat infantil “L’Hort d’en Marçal” a les escoles de Solsona per animar els infants d’entre 5 i 7 anys a menjar fruita. Mitjançant un vídeo, els més petits treballaran a les aules les propietats de la fruita i elaboraran unes broquetes de diferents tipus de fruita, que podran després menjar-se. L’objectiu és ajudar-los a desenvolupar un estil d’alimentació saludable que els acompanyi tota la vida.

L’associació Fènix col·laborarà en aquestes activitats, que tenen el suport de Supermercats Caprabo, encarregats de la donació de la fruita.

La XII Setmana Catalana de Prevenció del Càncer compta amb el suport del Departament de Salut i el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Lleida, Dipsalut de la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Barcelona; i amb la col·laboració de Caprabo i la Xarxa Audiovisual Local (XAL).