al contingut a la navegació Informació de contacte

L’Associació Fènix assisteix a la presentació del portal online #despresdelcancer

El primer espai digital de Catalunya per a persones que han superat o cronificat un càncer ja està en marxa. El portal online #despresdelcancer (www.despresdelcancer.cat) es posa a l’abast de tothom amb la finalitat d’ajudar a totes aquelles persones que han superat o cronificat la malaltia del càncer.

DIMARTS 18 JULIOL 2017

L’espai ofereix informació i eines per afrontar la vida quotidiana després de la malaltia. Alhora, també pretén fer visible les necessitats d’aquest col·lectiu per conscienciar la societat d’aquesta nova realitat. La presentació va tenir lloc a la seu del Palau Macaya de Barcelona, de la mà del Dr. Miralles, president de la Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer (FECEC) a la qual pertany l’Associació Fènix.

S’estima que hi ha més de 110.000 que han superat o cronificat la malaltia i aquesta xifra augmenta anualment al voltant d’un 1,7%. El creixement d’aquest col·lectiu planteja la necessitat d’oferir un suport que ajudi a l’adaptació d’aquestes persones- tant infants com adults - a una nova situació. Se’ls ha d’oferir la cobertura de necessitats operatives concretes com el maneig de seqüeles, consells dietètics, assessorament laboral i educatiu, entre molts d’altres. La persona ha de passar d’estar en mans dels altres a estar en mans d’ella mateixa.

La web promou canvis socials que poden ajudar a la reincorporació laboral i els criteris financers per tenir en compte la realitat del supervivent de càncer i també vol evitar l’estigma social, augmentant-ne el coneixement de la seva realitat.

Document Actions