al contingut a la navegació Informació de contacte

Fènix reuneix prop de 40 persones en el col.loqui sobre el càncer

El passat dijous dia 9 de maig i dins els actes de la Fira de Sant Isidre de Solsona, s'ha realitzat a la sala gòtica del Consell Comarcal, la xerrada-col·loqui “Parlem del càncer: és pot evitar?”

DIJOUS 09 MAIG 2013

L'exposició del tema ha anat a càrrec de la Dra. Montserrat Domènech i de la infermera Susanna Gubianas del servei d'oncologia de la Fundació Althaia de Manresa i organitzat per l'Associació Fènix d'ajuda i suport contra el càncer.

La seva intervenció s’ha centrat en dos àmbits diferenciats, per una banda un anàlisi de la incidència actual de la malaltia a nivell de Catalunya i projecció als propers anys, la introducció de nous fàrmacs que permeten un tractament personalitzat dels pacients com a procés innovador. I per altra la prevenció, un conjunt d’accions que caldria incorporar com a hàbits saludables.

En el col•loqui, s'ha posat de manifest la preocupació per les mesures d'estalvi en l'àmbit sanitari i en la pregunta de com afectaven les retallades al servei d'oncologia. La Dra. Domènech ha aclarit que veu poc probable l'aplicació de noves mesures d'estalvi, doncs es podria arribar a la ineficàcia dels tractaments, ja que tant els nous fàrmacs per als tractaments personalitzats així com la quimioteràpia en general, tenen costos molt elevats i no poden ser restringits ni substituïts per genèrics com passa en altres medicaments. Finalment, va matisar que les intervencions quirúrgiques relacionades amb el càncer tenen prioritat en l'ús del quiròfans.

Document Actions