al contingut a la navegació Informació de contacte

Fènix participa en la XIX Trobada de voluntariat en l’àmbit oncològic a Barcelona

L'Associació Fènix participa en aquesta jornada que porta per lema "Junts fem pinya" en la que la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) vol agrair i reconèixer la tasca de les prop de 4.900 persones que fan voluntariat en l’àmbit oncològic a Catalunya, reforçant la importància de la persona voluntària com a part essencial dins les entitats per l’acompanyament de persones amb càncer i les seves famílies.

DISSABTE 20 MAIG 2023

El voluntariat en l’àmbit oncològic s’enfronta als reptes de trobar nous perfils de voluntariat i d’adaptar-se a la nova situació en l’atenció de les persones amb càncer i dels seus familiars i cuidadors.

La trobada ha servit per enfortir el nexe d'unió i sentiment de pertinença entre aquest col·lectiu i com a espai de motivació i per compartir experiències personals. El lema d’enguany insisteix i reforça la importància del voluntariat com a peça fonamental, juntament amb els professionals de les entitats, per l’acompanyament de les persones amb càncer i les seves famílies.

Els nous reptes del voluntariat oncològic

Aquest 2023 és un any en que el voluntariat en l’àmbit oncològic afronta nous reptes: d’una banda, la necessitat d’incorporar nous perfils que facin més divers el tipus de persona que dedica el seu temps a aquest tipus de voluntariat; i de l’altra, haver-se d’adaptar als canvis derivats de la nova situació en l’atenció a les persones amb càncer i les seves famílies.

Programa

La jornada ha tingut lloc lloc dissabte dia 20 de maig al campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona amb l’assistència de més de 150 persones i ha estat conduïda pel periodista i vicepresident de SICOM – Solidaritat i Comunicació, Siscu Baiges.

L’obertura ha anat a càrrec de la presidenta de la FECEC, Maria Assumpció Vilà, de la secretària d’Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Carme Bertral; i del Conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, l’Hble. Sr. Carles Campuzano.

La xerrada inaugural sota el nom «El servei com a font de plenitud», a càrrec de Xavier Guix, psicòleg i escriptor, ha iniciat el contingut de la jornada que ha comptat, també amb tres tallers simultanis pels assistents: Vibrar.t, el moviment i la cohesió, a càrrec de Laia Rosés, psicòloga especialitzada en psicodansa; i Junts arribarem més lluny, a càrrec de Jessica Koper, orientadora i formadora; i Fem Pinya, amb Joan Ibarra, de la Colla Vella dels Xiquets de Valls

Què és la FECEC, Junts contra el Càncer?

La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) és una entitat que agrupa 16 organitzacions, entre les quals l’associació Fènix, que treballen per millorar la qualitat de vida de les persones amb càncer i de les seves famílies. Es va constituir el 2001 i va néixer amb la vocació d'integrar els esforços en la lluita contra les malalties oncològiques a Catalunya. La FECEC, Junts contra el Càncer és cens d'informació i dona servei a les entitats federades, a la vegada que fomenta el voluntariat en l'àmbit oncològic, desenvolupa programes en les àrees de divulgació i prevenció, supervivents i recerca psicosocial.