al contingut a la navegació Informació de contacte

Fènix participa a la XX Jornada de Voluntariat en l’àmbit oncològic

Fènix participa a la XX Jornada de Voluntariat en l’àmbit oncològic que la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) organitza per agrair i reconèixer la tasca de gairebé 4.800 persones voluntàries en l’àmbit oncològic de Catalunya i consolidar el sentiment de pertinença al col·lectiu.

DISSABTE 25 MAIG 2024

La trobada de voluntariat en l’àmbit oncològic celebra el seu 20 è aniversari amb el lema «20 anys junts!» . La jornada s’ha dut a terme el dia 25 de maig al campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona per commemorar les dues dècades d’aquestes trobades i a la que han assistit mes de 150 persones de les entitats federades.

Durant aquests anys, les persones voluntàries han comptat amb un espai on poder compartir les seves experiències amb altres persones de l’àmbit, formar-se amb reconeguts talleristes i motivar-se per seguir exercint desinteressadament la seva valuosa tasca vers les persones que passen per un procès oncològic.

La trobada conduïda pel periodista de TV3 Ignasi Gaya ha comptat amb la participació del Conseller de salut de la Generalitat de Catalunya Hble. Sr. Manel Balcells, així com de la regidora de salut de l’ajuntament de Barcelona Il·lma. Sra. Marta Villanueva, del diputat adjunt de l’Àrea de Comerç, consum i salut pública de la Diputació de Barcelona Sr. Samuel Nuñez i de la Presidenta de la FECEC, Sra. Maria Assumpció Vilà.

Desprès de l’obertura, ha tingut lloc quatre xerrades per tal de repassar l’evolució del voluntariat en els darrers 20 anys i els reptes de futur. Passat i present del voluntariat, a càrrec d’Anna Verderi, gerent de la Fundació Enriqueta Villavecchia i vicepresidenta de la FECEC; De la renaixença al voluntariat: una metamorfosi personal, a càrrec de Xavier Puig, voluntari Fundació Oncolliga Barcelona;Experiències del voluntariat,a càrrec d’Anna Puigpiqué,voluntària de Fundació Enriqueta Villavecchia i Anton Vila, voluntari Lliga contra el Càncer de Tarragona i les Terres de l’Ebre; i Més enllà del compromís: despertant la passió pel voluntariat, a càrrec de Miquel Antonijoan, expert en orientació vocacional i director de Norte Ikigai.

La trobada ha comptat, també amb un taller d’artteràpia, impartit per l’associació professional Grefart, per treballar “Els pilars del voluntariat: altruisme, cohesió, compromís i motivació”, amb l’objectiu de reflexionar i reforçar aquests pilars, mitjançant les capacitats creadores dels participants. La trobada ha finalitzat amb un dinar de germanor.

 Galeria de fotos de la XX Jornada de Voluntariat en l’àmbit oncològic