al contingut a la navegació Informació de contacte

Fènix ha posat a la venda una col·lecció artesanal de nines original

Gràcies a la donació de la Sra. Mercè Zapater i a la col.laboració de l’establiment solsoní Ca la Celes

DIVENDRES 26 JUNY 2015

Una trentena de nines creades manualment per l’artesana Sra. Mercè Zapater, s’han posat a la venda a l’establiment de Ca La Celes de Solsona. Aquesta col·lecció irrepetible, ha estat cedida desinteressadament per l’autora i els beneficis obtinguts es destinaran als projectes de l’Associació Fènix.

Aquesta obra, es el fruit del treball que durant anys han estat publicats a la coneguda revista especialitzada “Labores del Hogar ” on, es facilitava el patronatge, per reproduir cada disseny i que l’autora publicava periòdicament .

L’èxit de la iniciativa, ha permès recollir gairebé 700.- euros, ja que l’establiment Ca La Celes ha facilitat el seu aparador, amb un muntatge espectacular,on al costat de cada peça es podia veure la revista de l’època en que s’havia publicat.

Na Mercè Zapater Poch, nascuda a Barcelona, es gradua en Arts Aplicades. Fou deixeble i més tard professora de l’Escola de la Dona de la Diputació de Barcelona fins a la seva jubilació, on imparteix classes de patronatge i de decoració, sempre a partir de models naturals. La seva faceta d’artesania dedicada a les nines de drap i patrons, l`ha fet treballar per la revista “Labores del Hogar” i ha realitzat, també, treballs de restauració pel Museu Romàntic de Sitges.