al contingut a la navegació Informació de contacte

Fènix cedeix un cooxímetre al Centre Sanitari del Solsonès

Aquesta setmana l’Associació Fènix, ha fet entrega al Centre Sanitari del Solsonès, d'un aparell destinat a les persones que estan reben ajuda per deixar de fumar.

DIMECRES 13 JULIOL 2016

Aquest aparell, serveix per detectar la pèrdua de la capacitat d’oxigenació de la hemoglobina i consisteix en determinar el nivell de monòxid de carboni(CO) en l’aire expirat per una persona. L’aparell per a la realització d’aquesta prova s’anomena cooxímetre, un monitor d’alta precisió que fa la medició de la concentració de CO.

La cessió es el resultat de la cursa “Passos de Gegant” realitzada el mes d’octubre de 2015, organitzada per l’Associació Fènix en col.laboració amb la Fundació SHE de Cardona i que tenia fixat com a objectiu social l’execució d’un projecte destinat a la prevenció del tabaquisme en l’etapa adolescent i dirigit als centres educatius de secundària de Cardona i Solsona.

Durant aquest any 2016, s’han reunit professionals de la salut i d’ensenyament d’ambdues poblacions per dur a terme un seguit d’activitats als centres educatius de Cardona i Solsona amb la finalitat de promoure un estil de vida amb hàbits saludables, des de la perspectiva de la prevenció del tabaquisme, com a causant de malalties cardiovasculars i oncològiques.

L’acte d’entrega ha consistit en la signatura d’un document de cessió que ha reunit a la Presidenta executiva del Centre Sanitari Dra. M. Pilar Fons, la Directora mèdica Dra. Begoña López, el president de Fènix Jordi Riart, el vicepresident Miquel Montaner i Conxita Colomès.

D’altra banda Fènix te previst realitzar l’entrega d’un aparell al Centre d’Atenció Primària de Cardona, en aquest cas un dermatoscopi que facilita el diagnòstic del càncer de pell, ja que l’Àrea Bàsica de Cardona compta amb un cooxímetre, tancant així les activitats de prevenció.