al contingut a la navegació Informació de contacte

El missatge de les llàgrimes: com afrontar la pèrdua i el dol

Alba Payàs, psicoterapeuta, experta en acompanyament, ve a Solsona a compartir el seu coneixement sobre un tema de gran complexitat emocional

DIMECRES 19 NOVEMBRE 2014

L'Associació Fènix organitza pel divendres dia 28 de novembre a les 20h. a la sala gòtica del Consell Comarcal, la conferència que porta per títol: “El missatge de les llàgrimes: Com afrontar la pèrdua i el dol” a càrrec de la coneguda psicoterapeuta Alba Payàs Puigarnau.

Es la primera vegada que aquesta manresana, fincada a Barcelona, ens visita per compartir la seva experiència de més de 20 anys acompanyant a les persones que afronten la pèrdua i el dol. Un tema de difícil enfocament, però que ha despertat un creixent interès els darrers anys en els camps de la psicologia, l'antropologia, la filosofia i l’espiritualitat.

Payàs, opina que la problemàtica que genera el dol, no es detecta ni es tracta de manera adequada i això fa que tingui un cost econòmic, social i laboral molt elevat, a més de provocar greus afectacions familiars. El dol és un aprenentatge més, i el model que proposa, ens allibera de les defenses que hem anat construint durant la nostra vida per a protegir-nos del dolor, però que ens aïlla de la gent del nostre entorn i de nosaltres mateixos.

Alba Payàs és Psicoterapeuta. Té més de 20 anys de experiència en acompanyar a persones i famílies en dol, ha dirigit durant 10 anys el Servei de suport al dol de Girona i actualment és Directora de l'Institut de Psicoteràpia Integrativa Relacional de Barcelona (IPIR) i del Màster en Intervenció en Dol de la Universitat de Barcelona. S'ha format a la Fundación Kubler Ross dels Estats Units i al Metanoia Institut de Londres. Ha escrit llibres i articles sobre aquest tema. Recentment ha publicat “El missatge de les Llàgrimes: una guia per a la superació de la pèrdua d'una persona estimada".