al contingut a la navegació Informació de contacte

Dia Mundial Contra el Càncer 2022

El divendres dia 4 de febrer, Fènix s’afegeix a la convocatòria anual que la Unió Internacional Contra el Càncer (UICC) organitza amb el lema «Per una atenció més justa», incidint en la desigualtat i amb la proposta que cal actuar individualment o col·lectivament, més enllà del dia senyalat.

DIMECRES 26 GENER 2022

La meitat de la població mundial, no te accés als serveis sanitaris essencials i la realitat ens diu que, en funció de la persona que sigui i on visqui, pot suposar la diferència entre la vida i la mort. 

Després del parèntesi obligat per la covid, aquest any es reprèn la celebració comptant amb la col·laboració del Banc de Sang i de Teixits, empresa pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i de l’Associació de Donats de Sang del Solsonès, per tal de sensibilitzar a la població sobre la  donació de medul·la òssia. Un tipus de donació que es imprescindible per a molts pacients amb leucèmia i mieloma múltiple.

L’acte tindrà lloc a Solsona, a la plaça Ú d’Octubre, davant la sala polivalent, a les 18h i es preveu la lectura d’un manifest, a càrrec de la Sra. Sònia Juncosa, comptant amb  la participació de l’Escola de Dansa de Solsona, amb actuació del Petit Ballet Solsoní, el Team de Hip Hop i el Jove Ballet Solsoní. A més Fènix posa a disposició una llibreta on es recull missatges d’esperança destinats a pacients oncològics i que l’associació preveu en el futur, editar.

Durant el divendres dia 4 de febrer, que també coincideix amb una jornada de donació de sang, es repartiran als participants de la campanya un llaç simbòlic de la lluita contra el càncer, elaborat per les persones voluntàries de l’associació Fènix. En dies posteriors, Fènix iniciarà una campanya de sensibilització sobre la donació de medul·la òssia, entre els més joves, a l’Institut Francesc Ribalta i a l’Escola Arrels de Solsona.