al contingut a la navegació Informació de contacte

Després de dos anys, Fènix celebra el Dia Mundial Contra el Càncer

Aquest any s'ha reprès la celebració, després de dos anys aturada pel covid, comptant amb la col·laboració del Banc de Sang i de Teixits, empresa pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i de l’Associació de Donats de Sang del Solsonès, per tal de sensibilitzar a la població sobre la donació de medul·la òssia. Un tipus de donació que és imprescindible per a molts pacients amb leucèmia i mieloma múltiple.

DIVENDRES 04 FEBRER 2022

La convocatòria que la Unió Internacional Contra el Càncer (UICC) organitza a nivell internacional, ha escollit el  lema «Per una atenció més justa», incidint en la desigualtat, en referència a la injusta distribució dels recursos i sobretot per les diferències injustes i evitables en els tractaments i resultats.

L’acte que ha estat seguit per un nombrós públic, ha comptat amb la participació de l'Escola de Dansa de Solsona, amb actuació del Petit Ballet Solsoní, el Team de Hip Hop i el Jove Ballet Solsoní, tres formacions que han donat una nota de color i esperança a l’encesa d’unes llànties en record de totes les persones que ens han deixat en la lluita contra el càncer.

Sonia Juncosa, una pacient en fase de recuperació de la malaltia, ha llegit un manifest, reclamant més compromís per generar consciència i acabar amb la desigualtat: «Quan les persones s’uneixen amb un objectiu compartit, quan les comunitats recolzen als més vulnerables i quan la innovació traspassa fronteres, el canvi és al nostre abast»

Ha finalitzat el manifest, oferint en veu de tots, una cita escrita en el cancell d’una ermita romànica del camí de Sant Jaume: «La solidaritat és una drecera en el camí de la justícia. Aprendre a compartir el que es té i el que cada persona és, suposa una forma revolucionària que pot canviar els fonaments de la nostra societat, apuntalats principalment en l’ànim de lucre».

Contingut Relacionat

Manifest del Dia Mundial Contra el Càncer 2022
Vídeo de la lectura del Manifest del dia Mundial Contra el Càncer 2022
Àudio de la presentació del Dia Mundial Contra el Càncer 2022
Àudio de la lectura del Manifest del Dia Mundial Contra el Càncer 2022
 Galeria de fotos de l'acte del Dia Mundial Contra el Càncer 2022